27 Şubat 2015 Cuma
Kakaolu Sultan Sarması
Malzemeler:
4 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Süt,şeker,kakao ve un karıştılarak muhallebi yapılır.Daha sonra Tereyağı ve vanilya eklenerek mikserle çırpılır.Dikdörtgen borcama bolca hindistan cevizi serpiştirilir.Muhallebi ince bir şekilde tepsiye dökülür.Islatılan kaşıkla üzeri düzeltilir.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınır,1-2 saat bekletildikten sonra krem şantisi hazırlanarak,ince tabaka şekilde üzerine sürülür.Bir gece dolapta dinlendirilir.İstenilen büyüklükte dikdörtgen dilimler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.Afiyet olsun....
Not:İsteğe göre muhallebi sade yapılıp arasına kakaolu krem şanti yapılabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder