27 Şubat 2015 Cuma

Kakaolu Sultan Sarması




Malzemeler:

4 su bardağı süt

1/2 su bardağı şeker

1 su bardağı un

4 yemek kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

Hindistan cevizi

Yapılışı:

Süt,şeker,kakao ve un karıştılarak muhallebi yapılır.Daha sonra Tereyağı ve vanilya eklenerek mikserle çırpılır.Dikdörtgen borcama bolca hindistan cevizi serpiştirilir.Muhallebi ince bir şekilde tepsiye dökülür.Islatılan kaşıkla üzeri düzeltilir.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınır,1-2 saat bekletildikten sonra krem şantisi hazırlanarak,ince tabaka şekilde üzerine sürülür.Bir gece dolapta dinlendirilir.İstenilen büyüklükte dikdörtgen dilimler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.Afiyet olsun....

Not:İsteğe göre muhallebi sade yapılıp arasına kakaolu krem şanti yapılabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder