20 Mayıs 2014 Salı

Elmalı Kurabiye


Hamuru için;

125 gr. margarin

2 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı yoğurt

4 yemek kaşığı pudra şekeri

Çay kaşığının ucuyla biraz tuz

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

İçi için ;

4 adet elma

3 çorba kaşığı pudra şekeri

1-2 tatlı kaşığı tarçın

1 çay bardağı dövülmüş ceviz

 YAPILIŞI;Geniş bir kabın içerisinde tüm hamur malzemelerini  karıştırıp aldığı kadar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bir tavanın içerisine içi için rendelenmiş elmaları ve şekerini ekleyerek pişiriyoruz marmelat halini alınca içine tarçını ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Daha sonra yoğurmuş olduğumuz hamurumuzu 2 - 3 beze yapıp her bir bezeyi  merdanae yardımıyla orta kalınlıkta açıyoruz ve 8 e bölüyoruz( yıldız şekli gibi olacak)geniş kısmına hazırladığımız iç harçtan koyarak sivri kısmı yukarıya gelecek şekilde sarıyoruz hepsine aynı işlemi uygulayıp ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar  pişiriyoruz.Fırından çıktıktan sonra ılınınca pudra şekerine bulayıp servis tabağına alıyoruz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder