26 Mart 2014 Çarşamba
Hindistan Cevizli Soslu Kek
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
yarım bardak sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
sosu için:
2 bardak su
2 bardak süt
2 bardak şeker
6 yemek kaşığı kakao
yapılışı:
yumurta ve şeker mikserde çırpılır.sonra içine vanilya,kabartma tozu,su,un,sıvıyağ ilave edilerek mikserlenir.Büyük boy borcam tepsi yağlanır.kek hamuru dökülür.180 derecede pişirilir.
kek soğuyunca,en 5 e boy 3 parcaya bölünür.toplamda 15 parca olarak kesilir.kesilen kekler çaprazlama ortadan ikiye bölünerek30 adet üçgen şeklini alır.
Bir kabın içine sos hazırlanır.kekler sosa bandırılır ancak kekin hepsini batırmıyoruz.sadece hindistan cevizi bulanacak olan yerleri ıslatıyoruz sosla.arkasında hindistan cevizini kekin heryerine serpeliyoruz.toplamda 30 adet cıkmaktadır.kalabalık misafirler içinde ideal ve lezzetli bir kek...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder