27 Mart 2014 Perşembe
Zeytinli Gül Poğça
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı hamuruna sarısı üzerine)
1 küçük paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
çörek otu
çekirdeği çıkarılıp doğranmış zeytin
1 çay kaşığı tuz
yapılışı:
maya,seker,ılık süt bir kabın içinde karıştırılır.sonra çörek otu ve diğer malzemeler konularak hamur yoğrulur.küçük parçalar halinde daire olucak şekilde 3 parca elimizle açılır bu parçalar pay bırakılarak üstte konulur ve içine malze konulduktan sonra yuvarlanır.ortadan ikiye bölünüp tepsiye dizilir.böylece gül şeklini almış olur.tüm hamur bu şekilde tepsiye dizildikten sonra bir süre hamurun kabarması beklenir.yumurta sarısı sürülüp 180 derecede fırına verilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder