27 Mart 2014 Perşembe

Zeytinli Gül Poğça



Malzemeler:

3 su bardağı un

1 su bardağı ılık süt

yarım su bardağı sıvı yağ

1 yumurta(akı hamuruna sarısı üzerine)

1 küçük paket kuru maya

1 tatlı kaşığı şeker

çörek otu

çekirdeği çıkarılıp doğranmış zeytin

1 çay kaşığı tuz

yapılışı:

maya,seker,ılık süt bir kabın içinde karıştırılır.sonra çörek otu ve diğer malzemeler konularak hamur yoğrulur.küçük parçalar halinde daire olucak şekilde 3 parca elimizle açılır bu parçalar pay bırakılarak üstte konulur ve içine malze konulduktan sonra yuvarlanır.ortadan ikiye bölünüp tepsiye dizilir.böylece gül şeklini almış olur.tüm hamur bu şekilde tepsiye dizildikten sonra bir süre hamurun kabarması beklenir.yumurta sarısı sürülüp 180 derecede fırına verilir.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder