17 Nisan 2015 Cuma
KIBRIS TATLISI
Malzemeler:
Keki için;
3 yumurta
1/2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
1 lt süt
1/2 su bardağından 1 parmak az şeker
1 su bardağından 1 parmak az buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Yapılışı;
Kek için olan malzemeler yumurta ve şeker iyice çırpılır sonra diğer malzemeler eklenir kıvama gelince
yağlanmış dikdörtgen borcam tepsiye dökülür fırına sürülür.Şerbet ölçüsüne göre hazırlanır ve soğumaya
bırakılırKrema için olan malzemeler süt,şeker ve nişasta tecerede kıvama gelinceya kadar pişirilir soğuyunca i
içine vanilya ve toz halde kremşanti eklenir mikserde çırpılır.Buarada fırından çıkarttığımız sıcak kekin
üzerine daha önce hazırlanan soğuık şerbet dökülür kek şerbetini çekip soğuyunca krema sürülür servise
alınır.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder