17 Nisan 2015 Cuma

KIBRIS TATLISI


Malzemeler:

Keki için;

3 yumurta

1/2 su bardağından 1 parmak eksik şeker

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

1/2 su bardağı hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

Kreması için;

1 lt süt
 
 1/2 su bardağından 1 parmak az şeker

1 su bardağından 1 parmak az buğday nişastası

1 paket vanilya 

1 paket kremşanti

Şerbeti için;

2 su bardağı su

1 su bardağı şeker

Yapılışı;

Kek için olan malzemeler yumurta ve şeker iyice çırpılır  sonra diğer malzemeler eklenir kıvama gelince

yağlanmış  dikdörtgen borcam tepsiye dökülür fırına sürülür.Şerbet ölçüsüne göre hazırlanır ve soğumaya 

bırakılırKrema için olan malzemeler süt,şeker ve nişasta tecerede kıvama gelinceya kadar pişirilir soğuyunca i

içine vanilya ve toz halde kremşanti eklenir mikserde çırpılır.Buarada  fırından çıkarttığımız sıcak kekin 

üzerine daha önce hazırlanan soğuık şerbet dökülür kek şerbetini çekip soğuyunca krema sürülür servise 

alınır.

Afiyet Olsun...













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder