17 Nisan 2015 Cuma

TAVUKLU TEL ŞEHRİYE SALATASI


Malzemeler;

2 su bardağı tel şehriye
 
1çay bardağı sıvı yağ

4 su bardağı kaynamış su
 
haşlanmış tavuk göğsü

yarım demet dere otu

salatalık turşusu(kornişon)

mısır

isteğe bağlı taze soğan ve maydanoz kullanılabilir.

tuz,karabiber,pul biber

Yapılışı;

Tencereye sıvı yağ koyulur ve ocağa alınır 1 su bardağı tel şehriye içine atılır pembeleşinceye kadar kavrulur.

kavrulan tel şehriyelerin üzerine kalan 1 su bardağı tel şehriye eklenir ve 4 su bardağı kaynamış su ilave edilir.

suyu çekinceye kadar karıştırarak pişirilir iyice suyunu çeken şehriye büyükçe bir kaba boşaltılır ara sıra 

karıştırılarak soğutulur,soğuyunca didiklenmiş tavuk,kıyılmış dere otu,küçük doğranmış turşu ,mısır ve baharat

ilave edilir servise hazırlanır. 

Afiyet Olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder