Malzemeler:
1 paket yufka
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemıek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
İç Malzemesi:
4 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı nane
1-2 çay kaşığı kırmızı biber
1-2 çay kaşığı karabiber
1-2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Patatesler haşlanır soğuyunca küçük küp şeklinde şeklinde doğranır.soğan doğranıp yağda kavrulur üzerine
patatesler ve baharatlar eklenir biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
Ayrıca bir kapta yağ,un ve sirke karıştırılır.bir yufka serilir hazırlanan yağlı karışım sürülür 2.yufka serilir
tekrar yağlı karışımdan sürülür 6 üçgen parçaya bölünür geniş kısma iç harcından koyulur ve rulo şeklinde
sarılır diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.üzerlerine yumurta
sürülür çörekotu ile süslenir.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder