7 Mayıs 2014 Çarşamba

Bülbül Konağı Tatlısı





1 adet yumurta

1 paket teremyağ

1,5 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı sirke

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Alasıya un

Şerbeti için:

3,5 su bardağı şeker

4 su bardağı su

1 çay kaşığı limon suyu

teremyağı eritip soğuduktan sonra diğer bütün malzemeleri koyup hamur haline getiriyoruz.Hamuru 2 eşit parçaya bölüp 1.ci hamuru yarım cm kalınlıdığında açıyoruz.çay bardağının ağzıyla yuvarlak şekilde  hamuru kesip yağlı tepsiye diziyoruz.sonra diğer hamuru açıp yine bardak yardımıyla yuvarlak olarak kesip,küçük su şişesinin kapağıyla yuvarlakların ortalarını kesiyoruz.Oluşan delikli yuvarlağı yumurta akına bulayıp tepsiye dizdiğimiz yuvarlakların üzerine yerleştiriyoruz.ortalarına yarım cevizi koyup 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Daha önceden hazırladığımız soğuk şerbeti,tatlı fırından çıkar çıkmaz döküyoruz.(şerbet soğuk,tatlı sıcak olucak)

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder