15 Mayıs 2014 Perşembe

Çilekli Tavuk Göğsü





1,5 paket kedidili

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı şeker

Tavuk göğsü için:

1 litre süt

1 su bardağı şeker

125 gr tereyağ

3 çorba kaşığı un

1 paket damla sakızı

üzeri için:

500 gr çilek

1 çay bardağı şeker

2 su bardağı su

1 çorba kaşığı nişasta



   Kedi dillerini büyük boy borcama dizip üzerlerini şekerli süt ile ıslatıyoruz.

   Önce un ile tereyağını kavurup,biraz ılıttıktan sonra sütü,şekeri  ilave ederek kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz.Damla sakızını dövüp kaynayan tavuk göğsünün içine atıyoruz.2 dk daha pişirip sonra ocağın altını kapatıyoruz.ılık hale gelince mikser ile iyice çırpıyoruz.Islattığımız kedi dillerinin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.

üzeri için ,çileğimizi rondadan geçiriyoruz.sonra  bir tencerede çilekleri ,su ve şeker ile kaynatıyoruz.sonra nişastayı ilave edip karıştırıyoruz.soğuduktan sonra kedidilli tavuk göğsünün üzerine tamamını dökerek buz dolabına bekletip,dilimleyerek servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder