7 Mayıs 2014 Çarşamba

Gül Böreği





5 adet yufka

 sosu için:

1 yumurta

1 su bardağı  süt

1 su bardağı zeytinyağ

iç malzeme için:

1 adet büyük soğan

kıyma

haşlanmış patates

tuz karabiber kekik kırmızı biber


Soğanları ince ince doğrayıp kavuruyoruz.sonra kıymayı ilave edip,kıymalarda kavurunca rendelenmiş haşlanmış patatesimizi ve baharatları da ilave ederek iç malzememizi hazır hale getiriyoruz.

1 yufkayı serip sos için kullanılan malzemeleri karıştırıp yufkanın üzerine sürüyoruz.sonra yufkayı 4 eşit parçaya bölüp geniş olan yere iç malzemeyi koyarak rulo şeklinde sarıyoruz.gül şeklinde kıvırarak üzerlerine çörekotu serpip tepsiye diziyoruz.(Buzdolabının dondurucu bölümünde 1 gece bekletilip donmuş halde fırına verilirse kıtır kıtır daha güzel oluyor).Kalan sosa 2 kaşık yoğurt ilave edip böreklerin üstüne sürüp 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder