1 paket tuzsuz etimek
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için;
1 kilo süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
Üzeri için;
1 paket krem şanti
Hindistancevizi
Yapılışı;
Etimekler dikdörtgen borcama yerleştirilir.Bir tavada 1,5 su bardağı şeker susuz olarak eritilir ve üzerine 2
su bardağı su ilave edilir elde edilen şerbet sıcak olarak etimeklerin( heryeri ıslanacak şekilde )üzerine
dökülür.Diğer taraftan muhallebi için olan malzemeler bir tencerede pişirilir ve şerbet dökülen etimeklerin
üzerine dökülür, üzeri spatula ile düzeltilir.Soğumaya bırakılır.Soğuyan tatlımızın üzerine krem şanti
hazırlanarak sürülür ve son olarak bolca hindistancevizi serpilir.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder