10 Mart 2015 Salı

ETİMEK TATLISI



Malzemeler;

1 paket tuzsuz etimek

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Muhallebisi için;

1 kilo süt

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı buğday nişastası

1 su bardağı şeker

Üzeri için;

1 paket krem şanti

Hindistancevizi

Yapılışı;

Etimekler  dikdörtgen borcama yerleştirilir.Bir tavada 1,5 su bardağı şeker susuz olarak eritilir ve üzerine 2

su bardağı su ilave edilir elde edilen şerbet sıcak olarak etimeklerin( heryeri ıslanacak şekilde )üzerine 

dökülür.Diğer taraftan muhallebi için olan malzemeler bir tencerede pişirilir ve şerbet dökülen etimeklerin 

üzerine dökülür, üzeri spatula ile düzeltilir.Soğumaya bırakılır.Soğuyan tatlımızın üzerine krem şanti 

hazırlanarak  sürülür ve son olarak bolca hindistancevizi serpilir.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder