2 Mart 2015 Pazartesi

KREM KARAMEL




Malzemeler;
 
 Krem için;

1kilo süt

1 yumurta

7-8 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

1adet damla sakızlı falım

 Karamel için;

5 yemek kaşığı şeker

Yapılışı;Krem için olan malzemeleri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Ayrıca bir tavada karamel için
 
 olan şekeri eritilir, karemel kıvamına gelen şeker 1 yemek kaşığından biraz daha az kaselere dökülür 

 üzerine  hazırlanan muhallebi ilave edilir.Soğumaya bırakılır soğuyan tatlımız servis tabağına ters çevirilerek

 üzeri süslenir (file fındık kullanıldı) servis yapılır.

Afiyet Olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder