16 Mart 2015 Pazartesi
SÜTLÜ TATLI
Malzemeler;
Muhallebi için;
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket petibör bisküvi
Üzeri için;
3 su bardağı su
7 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı istediğin çeşit tang (vişneli tang kullanıldı)
Yapılışı;
Önce muhallebi için olan malzemeler süt,şeker,nişasta,vanilya pişirilir ve ıslatılan borcama dökülür.üzerine
bir sıra bisküviler dizilir.Sonra üzeri için olan malzemeler su,şeker,nişasta,tang pişirilir ve bisküvilerin üzerine
dökülür dolapta soğumaya bırakılır.soğuduktan sonra üzerine bol hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder