16 Mart 2015 Pazartesi

SÜTLÜ TATLI


Malzemeler;

Muhallebi için;

3 su bardağı süt

7 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 paket petibör bisküvi

Üzeri için;

3 su bardağı su

7 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı  istediğin çeşit tang (vişneli tang kullanıldı)

Yapılışı;

Önce muhallebi için olan malzemeler süt,şeker,nişasta,vanilya pişirilir ve ıslatılan borcama dökülür.üzerine 

bir sıra  bisküviler dizilir.Sonra üzeri için olan malzemeler su,şeker,nişasta,tang pişirilir ve bisküvilerin üzerine 

dökülür dolapta soğumaya bırakılır.soğuduktan sonra üzerine bol hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder