Malzemeler;
2 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
3 adet orta büyüklükte kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça(biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
6-7 adet taze soğan
yarım demet maydanoz
yeteri kadar tuz
kimyon
karabiber
pul biber
nar ekşisi(isteğe bağlı)
Yapılışı;
Mercimekler yıkanır 3-4 bardak suyla yumuşayıncaya kadar iyice haşalanır.suyunu çekince bulgur içine atılır
ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.Soğan ince kıyılarak sıvıyağda kavrulur içine
salça eklenir ve ocaktan alınır baharatlar eklenir mercimeklerle karışıtırılır.İnce kıyılmış taze soğan,ince
kıyılmış maydanoz ilave edilir.Biraz soğuduktan sonra bütün malzemeler yoğrularak istenilen büyüklükte
köfteler sıkılır ve marul yaprakları üzerine dizilir.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder