12 Mart 2015 Perşembe

MERCİMEK KÖFTESİ


Malzemeler;

2 su bardağı kırmızı mercimek

1,5 su bardağı ince bulgur

3 adet orta büyüklükte kuru soğan

 1/2 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı salça(biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)

6-7 adet taze soğan

yarım demet maydanoz
 
yeteri kadar tuz

kimyon

karabiber 

pul biber

nar ekşisi(isteğe bağlı)

Yapılışı;

Mercimekler yıkanır 3-4 bardak suyla yumuşayıncaya kadar iyice haşalanır.suyunu çekince bulgur içine atılır 

ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.Soğan ince kıyılarak sıvıyağda kavrulur içine 

salça  eklenir  ve ocaktan alınır  baharatlar eklenir mercimeklerle karışıtırılır.İnce kıyılmış taze soğan,ince 

kıyılmış maydanoz ilave edilir.Biraz soğuduktan sonra bütün malzemeler  yoğrularak istenilen büyüklükte

köfteler sıkılır ve marul yaprakları üzerine dizilir.

Afiyet Olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder