5 Mart 2015 Perşembe
KÖSTEBEK PASTA
Malzemeler;
Keki için;
3-4 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı süt
3,5 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
1 kg.süt
7-8 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
2 paket krem şanti
Damla çikolata
Muz
Yapılışı;
Kek için olan tüm malzemeler bir kapta çırpılır ve fırın tepsisine dökülür önceden ısıtılmış 175 derecelik
fırında pişirilir.Diğer taraftan krema için süt,şeker ve nişasta muhallebi kıvamına gelinceye
kadar pişrilir soğumaya bırakılır iyice soğuyan kremanın içine toz halde 2 paket krem şanti ilave edilir ve
mikserle çırpılır son olarak içine istenilen kadar damla çikolata ilave edilir krema hazır hale getirilir. Daha
sonra soğumuş olan kekimiz istediğimiz büyüklükte bir bardakla yuvarlak şekiller elde edilecek şekilde kesilir
Kalan parça kekimizde rondoda çekilir.Yuvarlak keklerimizin üzerlerine önce muz dilimleri yerleştirilir onun
üzerine hazırlamış olduğumuz krema yüksek bir şekilde yerleştirilir son olarak kremanın üzeri rondodan
çekilmiş olan kek parçalarıyla kaplanır.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder