5 Mart 2015 Perşembe

KÖSTEBEK PASTA


Malzemeler;

Keki için;

3-4 yumurta

3 kahve fincanı toz şeker

1 kahve fincanı sıvı yağ

1 kahve fincanı süt

3,5 kahve fincanı un 

2 çorba kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

Kreması için;

1 kg.süt

7-8 çorba kaşığı buğday nişastası

1 su bardağı şeker

2 paket krem şanti

Damla çikolata

Muz

Yapılışı;

Kek için olan tüm malzemeler bir kapta çırpılır ve fırın tepsisine dökülür önceden ısıtılmış 175   derecelik 

fırında pişirilir.Diğer taraftan krema için süt,şeker ve nişasta muhallebi kıvamına gelinceye 

kadar pişrilir soğumaya bırakılır iyice soğuyan kremanın içine toz halde 2 paket krem şanti ilave edilir  ve 

mikserle çırpılır son olarak içine istenilen kadar damla çikolata ilave edilir krema hazır hale getirilir. Daha 

sonra soğumuş olan  kekimiz istediğimiz büyüklükte bir bardakla yuvarlak şekiller elde edilecek şekilde kesilir

Kalan parça kekimizde rondoda çekilir.Yuvarlak keklerimizin üzerlerine önce muz dilimleri yerleştirilir onun 

üzerine hazırlamış olduğumuz krema yüksek bir şekilde yerleştirilir son olarak kremanın üzeri rondodan 

çekilmiş olan kek  parçalarıyla kaplanır.

Afiyet Olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder