1 Nisan 2014 Salı
Ağzı Açık Afyon Böreği
Hamuru için:
5 büyük su bardağı un
2 büyük su bardağı su
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
iç malzeme:
4 yumurta
1 kalıp az yağlı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yağlamak için:
125 gr margarini eritiyoruz.Eridiği kadar üzerine sıvı yağ ekliyoruz.
Hamur malzemelerinin hepsini büyük bir kabın içinde yumuşak hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.(Gerekirse un ve su ilavesi yapılabilir)Hamuru 4 adet beze olacak şekilde ayırıp 15-20 dk arasında dinlenmeye bırakıyoruz.Dinlenmiş olan hamurumuzun ilk bezemizi oklavay yardımıyla büyükçe açıyoruz.her yerine değecek şeklinde yaklaşık 5-6 kaşık yağla yağlıyoruz.sağ kenarını kapatıp sol kenarınıda üzerine kapatıyoruz tekrar yağlıyoruz.Alt ve üst kenarlarınıda üst üstte gelecek şekilde kapatıyoruz.Kurumaması için en son üzerinede yağ sürüp hamurumuzu dolaba atıyoruz.Bu arada 2.ci bezemizi büyükçe açıyoruz her yerini yağlıyoruz dolaba koyduğumuz hamurumuzu açtığımız 2. hamurumuzun ortasına yerleştiriyoruz.sağ ve sol kenarlarını ve alt ve üst kenarlarını ilk yaptığımız hamurdaki gibi kapatıyoruz.Diğer kalan 2 bezeyede aynı işlemi yapıyoruz.2 Tane büyük yağlanmış hamur elde etmiş oluyoruz.Tekrar 25-30 dk buzdolabında hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz.Dolapta çıkardığımız hamurumuzu aşağıdaki resimdeki gibi karelere bölüyoruz.
Her bir kareyi küçük yuvarlak şekilde açıp iç malzemesini koyarakaşağıdaki gibi şeklini veriyoruz.Her kareye aynı işlemi yaptıktan sonra en son üzerlerine yağlı karışımdan sürerek önceden ısınmış olan sıcak fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder