20 Nisan 2014 Pazar
Patates Çilesi
5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
yarım su bardağı su
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
tuz-karabiber
1 su bardağı ufalanmış tel şehriye
Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.Ayrı bir yerde tereyağ ve unu hafif kokusunu çıkana kadar kavurup yarım su bardağı su ilave ediyoruz.soğuyunca 1 yumurta , rendelenmiş kaşarı ,rendelenmiş patatesleri,tuz ve karabiberi ilave edip yoğuruyoruz.ceviz büyüklüğünde toplar haline getirip tel şehriye bulandırıp kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıyoruz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder