20 Nisan 2014 Pazar

Patates Çilesi





5 adet patates

2 yemek kaşığı tereyağ

4 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

yarım su bardağı su

100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

tuz-karabiber

1 su bardağı ufalanmış tel şehriye

Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.Ayrı bir yerde tereyağ ve unu hafif kokusunu çıkana kadar kavurup  yarım su bardağı su ilave ediyoruz.soğuyunca 1 yumurta , rendelenmiş kaşarı ,rendelenmiş patatesleri,tuz ve karabiberi  ilave edip yoğuruyoruz.ceviz büyüklüğünde toplar haline getirip tel şehriye bulandırıp kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder