1 Nisan 2014 Salı

İmamın Sarığı Pastası





Keki için:

4 yumurta

1 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı su

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Kreması için:

1 yumurta sarısı

1.5 yemek kaşığı nişasta

3 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

üzeri için:

1 paket bitter çikolata

Kek harcı hazırlanır fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek hazırlanan harç dökülür.170 derecede pişirilir.Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatarak keki kesiyoruz.Yuvarlak kek elde etmiş oluyoruz.yuvarlak keklerden 1 tanesi alarak arasına hazırladığımız kremadan sürerek diğer yuvarlak kekimizi üzerine kapatıyoruz.Dış kısmınada kremasından sürerek hindistan ceviziyle kaplıyoruz.Diğer bütün keklere aynı işlemi yapıyoruz.en son üzerine benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatamızı kaşık yardımıyla üzerlerine dış kısmına taşırmadan yayıyoruz.İsteğe göre üzerine dövülmüş fındık,ceviz,pasta süsü vs...yapılır.


Afiyet olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder