4 Nisan 2014 Cuma
Arpacık Salatası
2 su bardağı arpa şehriye
5 su bardağı sıcak su
taze soğan
maydanoz
dereotu
mor lahana
mısır
salatalık turşusu
Tencereye biraz zeytin yağı konulur içine 1 su bardağı arpa şehriye atılır iyice kavrulur.Daha sonra kalan 1 su bardağı arpa şehriye ilave edilir hemen üzerine kaynamış su dökülerek biraz tuz ilave edilir.Suyu çekene kadar pişirilir.Piştikten sonra geniş bir kaba alınıp soğuması beklenir.Soğuduktan sonra doğranmış diğer malzemeler eklenir.(kıyılmış mor lahanayı limon sıkıp tuz ile ovala).nar ekşisi ve limon suyu arzuya göre ilave edilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder