21 Nisan 2014 Pazartesi

Tel Kadayıf Tatlısı




1,5 kg süt

6 yemek kaşığı nişasta

2,25 su bardağı şeker

2 adet falım sakız

250 gr yaş tel kadayıf

1/4 margarin

1 yemek kaşığı sıvı yağ

yarım bardak iri dövülmüş ceviz

süt,nişasta,şeker ve damla sakızlı sakızını koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirip muhallebi kıvamına getiriyoruz.

250 gr tel kadayıfını 1/4 margarin ve 1 yemek kaşığı sıvı yağla kavuruyoruz.2 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz.

Tepsinin altına önce biraz kavurduğumuz tel kadayıfını sonrada hazırladığımız muhallebiyi döküp kalan tel kadayıfı cevizle karıştırıp döküyoruz.soğuyunca servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder