21 Nisan 2014 Pazartesi
Tel Kadayıf Tatlısı
1,5 kg süt
6 yemek kaşığı nişasta
2,25 su bardağı şeker
2 adet falım sakız
250 gr yaş tel kadayıf
1/4 margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım bardak iri dövülmüş ceviz
süt,nişasta,şeker ve damla sakızlı sakızını koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirip muhallebi kıvamına getiriyoruz.
250 gr tel kadayıfını 1/4 margarin ve 1 yemek kaşığı sıvı yağla kavuruyoruz.2 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz.
Tepsinin altına önce biraz kavurduğumuz tel kadayıfını sonrada hazırladığımız muhallebiyi döküp kalan tel kadayıfı cevizle karıştırıp döküyoruz.soğuyunca servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder