1 Nisan 2014 Salı

Kuru Baklava




12 adet baklavalık yufka

1 çorba kasesi tahin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı şeker

1 su bardağı iri dövülmüş ceviz


Tahin ve sıvı yağı karıştırıyoruz.şeker ve cevizi de ayrıca bir kapta karıştırıyoruz.İlk yufkamızı seriyoruz.yağlı tahin karışımından her yerine değecek şekilde sürüyoruz.2.ci ve 3.yufkada da aynı işlemi tekrarlıyoruz.3.nün yufkanın üzerine şeker ve ceviz karışımından 2-3 yemek kaşığıyla heryerine serpiyoruz.İri olan cevizlerin ön kısma gelmesine özen gösteriyoruz.Rulo şeklinde sarıyoruz.diğer yufkalara da aynı işlemi yaparak 4 rulo elde etmiş oluyoruz.Yan yan baklava dilimi olacak şekilde kesiyoruz.Tepsiye diziyoruz.Tepsinin yağlanmasına gerek yoktur.200 derecede pişiriyoruz.Piştikten sonra ılıyınca üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.Daha çok çıkmasını isterseniz ölçüleri çoğaltarak da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder