7 Nisan 2014 Pazartesi
Muska Böreği
5 adet yufka
yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ(biraz daha az olabilir)
1 kalıp peynir
galeta unu
ocakta margarin eritildikten sonra ve sıvı yağ ilave edilir.1.Yufkanın üzeri yağlanıp şeritler halinde kesilir.iç malzeme konularak muska şekli verilir.Ayrı bir yerde hazırlanmış olan yağlı suya batırılıp arkasından galeta ununa bandırılır.diğer yufkalarada aynı işlem uygulanır.Buzdolabı poşetlerinde buzlukta bir gece bekletilir.Ertesi gün çözülmeden donmuş halde (kıtır kıtır olması için)tepsiye dizilir.180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder