1 Nisan 2014 Salı

Ayva Tatlısı





4 adet orta boy ayva

4 su bardağı şeker

3 su bardağı su

içi için:

2 elma rendesi

1 tatlı kaşığı tarçın

2 tatlı kaşığı şeker

üzeri için:

1 paket krem şanti

yarım bardak süt

dövülmüş ceviz

Öncelikle ayvalarımızın kabuklarını soyup ortadan ikiye bölerek çekirdekli kısımlarını alıyoruz.geniş bir tencereye suyumuzu ve ayvalarımızı koyuyoruz.Ayva çekirdeklerini de içine atıyoruz (kıvam ve rengi için)Daha koyu Kırmızı rengi vermesi için yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası kulandım.Biraz haşlandıktan sonra şekeri ilave ediyoruz.ayvalar yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Daha sonra borcam tepsiye alıyoruz.içine hazırlamış olduğumuz elmalı tarçınlı harcımızdan 1 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.Daha sonra tencerede kalan şerbeti tatlımızın üzerine döküyoruz.200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra hazırlanan krem şantimizden üzerlerine koyuyoruz.en son ceviz ile süsleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder