16 Nisan 2014 Çarşamba

Çilekli Kup



1 adet bayat ekmek

2 tatlı kaşığı tarçın

500 gr çilek

3 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı nişasta

kreması:

1 çay kaşığı jelatin(az sıcak su ile erit karıştır)

200 gr krema

300 gr labne

1 paket vanilya

7 çorba kaşığı şeker

Önce çilekler rondadan geçirilir.Sonra tencerenin içine boşaltıp içine şekeri,nişastayı koyup pişirilir.Pelte haline gelince ocağı kapat soğumaya bırak.

Diğer tarafta bayat ekmeği rondodan geçirilip tencere içinde margarin ile kavrulur.İçine tarçın ilave edilerek karıştırılır.Soğumaya bırakılır.

Cam kase içinde kremayı hazırla önce labneyi,kremayı,vanilyayı ve erimiş jelatini katarak en son şekeri ilave edip mikser ile çırpıyoruz.Bu hazırladığımız kremayı çiğ olarak kullanıcaz.Ayaklı bardakların içine önce yarıya kadar kavrulmuş ekmek içini koyup üzerine kremayı koyuyoruz.onun üzerinede 2 yemek kaşığı çilekten koyup 2-3 saat buzdolabında bekletip servise hazır hala gelitiriyoruz.(üzerlerini streçliyoruz)

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder