16 Nisan 2014 Çarşamba
Çilekli Kup
1 adet bayat ekmek
2 tatlı kaşığı tarçın
500 gr çilek
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
kreması:
1 çay kaşığı jelatin(az sıcak su ile erit karıştır)
200 gr krema
300 gr labne
1 paket vanilya
7 çorba kaşığı şeker
Önce çilekler rondadan geçirilir.Sonra tencerenin içine boşaltıp içine şekeri,nişastayı koyup pişirilir.Pelte haline gelince ocağı kapat soğumaya bırak.
Diğer tarafta bayat ekmeği rondodan geçirilip tencere içinde margarin ile kavrulur.İçine tarçın ilave edilerek karıştırılır.Soğumaya bırakılır.
Cam kase içinde kremayı hazırla önce labneyi,kremayı,vanilyayı ve erimiş jelatini katarak en son şekeri ilave edip mikser ile çırpıyoruz.Bu hazırladığımız kremayı çiğ olarak kullanıcaz.Ayaklı bardakların içine önce yarıya kadar kavrulmuş ekmek içini koyup üzerine kremayı koyuyoruz.onun üzerinede 2 yemek kaşığı çilekten koyup 2-3 saat buzdolabında bekletip servise hazır hala gelitiriyoruz.(üzerlerini streçliyoruz)
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder