28 Nisan 2014 Pazartesi
Midye Poğaça
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un(mayalanması için çok katı olmayacak)
hamur üzeri için
1 paket margarin
içi için:
Haşlanmış patates
maydanoz
tuz
Bir kabın içinde yaş mayayı ılık süt ile iyice eritiyoruz.Sonra soda yağ tuz,şeker ve unu ilave edip yumuşak bir hamur haline getiriyoruz.Üzerini kapatarak 30-45 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz.Daha sonra hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz.1 parçasını yaklaşık 30 cm kadar açıp üzerini erittiğimiz margarinle yağlıyoruz.3 tanesini üst üstte koyup her birinin erittiğimiz margarini sürüyoruz.hamuru rulo şeklinde sarıp,2 parmak genişliğinde kesiyoruz.kestiğimiz rulonun geniş kısmına(halkaların göründüğü yer)yatırıp elimizle biraz açıp iç malzememizi koyuyoruz.Sonra yarım ay şeklinde kapatıyoruz.tüm rulolara aynı işlemi uygulayıp tepsiye diziyoruz.üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişiriyoruz.kızardıkça katları açılacaktır.
Afiyet olsun...
Etiketler:
a flaky,
flaky recipe,
mayalı tarifi,
Midye Poğaça,
midye poğaça tarifi,
midye poğaça yapılışı,
patatesli mayalı,
patatesli poğaça,
poğaça tarifi,
poğaça tarifleri,
savory pastry
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder